In de Livedrive software kunt u instellen welke bestanden alleen online en welke zowel online als lokaal opgeslagen moeten worden. Bestanden die alleen online zijn opgeslagen krijgen lokaal een .ld extensie en worden lichtgrijs van kleur. De omvang van het bestand is 0 bytes. Het is nu een linkje geworden naar het online bestand.

Door op het bestand te dubbelklikken zal deze alsnog worden gedownload en openen op uw computer.

Wanneer u een of meerdere bestanden ook lokaal wilt bewaren kunt u ze in de verkenner selecteren en middels de rechtermuisknop ervoor kiezen om ze ook lokaal op te slaan "Keep a copy on my computer" (zie afbeelding)